suggestopedia@gobeyondcenter.org
+359 879 244 488

Немски език за деца

График на курса

15 януари 2018

За курса

Курсът по немски език за деца по метода Сугестопедия се базира на програмата за обучение „Немски с Ханс Хазе – в детската градина и преди училище“. Тя е разработена през 2008 – 2009 година от Гьоте институт – Будапеща и успешно тествана в редица детски градини.

Това е, изпълнена с любов към децата, програма за сугестопедично обучение, която превръща срещата с езика в голямо забавление.

Историята, с която децата се въвеждат в езика, е свързана със заека Ханс – Hans Hase. Той живее в един куфар. В началото на учебния час заекът Ханс излиза от куфара и в края на занятието се връща в него. Героят разказва на децата за себе си, за семейството, за къщата и градината, за това какво му харесва и какво – не. Желанието на малчуганите да общуват с любимия си герой Ханс Хазе ги мотивира да разбират и да говорят немски език. Заекът – кукла се радва на всяка немска дума, изказана от детето и е щастлив, когато то чрез тяло или жест покаже, че го е разбрало.

Преподавателят подкрепя и окуражава децата да говорят на чуждия език. Чрез слушане, пеене, рисуване и игри децата опознават новия си приятел и се пренасят неусетно в неговия свят.

Езиковите упражнения винаги са вградени в действия:

  • разказване и римуване
  • пеене и танцуване
  • играене и майсторене

Формат на заниманията

  • Включва 30 лекционни единици. Двадесет от тях обхващат познати на децата теми.
  • След всеки пет урока следва обобщение и упражняване на вече изучената лексика.
  • Шест урока обхващат празници и фестивали в Германия, като целта на преподавателя е да ги въведе за децата, когато съвпадат със съответния период от годината.

*Всяко дете учи езика в свое собствено темпо. За да проговори на чужд език, на всяко дете му е необходимо различно време. Поради това е много важно да дадем на детето нужната свобода и време.

Събеседване с преподавателя

Преди да бъдат записани, децата и родителите се срещат с наш преподавател- сугестопед, който им разказва за метода,  учебната програма и определя езиковото ниво на бъдещите малки курсисти.

Записване за сугестопедичен курс

Важно! Записването се счита за валидно след внасянето на учебната такса за избрания сугестопедичен курс. Стойността на учебника и работната тетрадка не са включени в таксата.

Ако курсистът не може да следва това сугестопедично обучение по причина, независеща от Go Beyond Suggestopedia Center, учебната такса остава дължима.

При по-малко от 5-ма кандидати за курс, група не се сформира.

В първата седмица от обучението, сугестопедичен център Go Beyond Suggestopedia Center може да предложи на кандидатите да се прехвърлят в друга група, ако не могат да посещават заниманията по лични причини. В случай че това не ги удовлетворява, се връща 75% от таксата за обучение.

 

За нашите приятели

Всеки втори член от семейството ползва 10% отстъпка от базисната цена на курса, всеки трети 15 %.

За референция на Ваши приятели и близки подаръка ни е 10 %.