suggestopedia@gobeyondcenter.org
+359 879 244 488

Лидия Радомирска

Лидия Радомирска води сугестопедични курсове за деца и родители.

Тя е Лидия Радомирска – майка на двама пораснали синове и баба на една малка внучка. Завършила е 91 НЕГ в София, а по-късно и приложна математика в Москва. Била е проектант на софтуерни системи в изчислителен център, ръководила е дирекция „Човешки ресурси” и професионален център за обучение. Завършва втора магистратура по конфликтология в УНСС. Животът я отвежда за дълго в Лондон, Москва, Букурещ и Кишинев.

Решението й да е посвети на децата и да търси път към разгръщането на техния огромен потенциал изпълва със смисъл последните десет години от живота й. Лидия винаги е съзнавала мисията на родителството и отговорността за развитието на децата. През есента на 2012 г. тя регистрира „Асоциация за ранно детско развитие“ и посвещава всичките си знания и умения на най-малките. Тя иска те да обикнат книгите и литературата, да разбират математиката и музиката, да се израснат физически и да станат интелигентни и емоционално уверени хора. Да са грамотни, да жадуват за творчество, да разбират и търсят красивото навсякъде в живота се превръща в нейна ежедневна мисия.

След активни контакти с Фондация „Проф.д-р Г.Лозанов и проф.д-р Е.Гатева“ през 2014 г. Лидия е обучена за сугестопед със специалност начално образование, ограмотяването по български език и приложението му не само за първокласници, а и за по-малки деца.

От есента на 2015 г. Лидия разработва по метода на сугестопедията чудесната програма на Гьоте институт – Будапеща – „Немски с Ханс Хазе“ за обучение на деца по немски език . Заедно с първите си малки ученици и техните родители тя се радва на бързи постижения на децата в усвояването на чуждия език.