suggestopedia@gobeyondcenter.org
+359 879 244 488

Елена Дюлгерова

Сугестопед по френски език

Не вярвам, че хората се побират в думи. Ние сме емоция и аз обичам да усещам хората, животните, природата. Да следвам сетивата си в откриването на истинските неща в живота. В сугестопедията ми хареса това, че тя помага на хората да се свържат със знанието като провокира емоциите и сетивността им. Така те се свързват с новия език по един незабравим начин.

Преди и след сугестопедията аз съм същият човек. С една малка разлика. Имам дом за душата си. Сугестопедията не е преподаване на чужд език. Тя е мироглед, който всички ние притежаваме без да подозираме. В езиковата гимназия учех френски език най-лесно и бързо чрез пиесите. В практиката си като учител по български виждах трудностите на децата. И много въпроси останаха без отговор. Като телевизионен репортер в новините се сблъсках с толкова много съдби. Останах с впечатлението, че 
хората се затварят в себе си и търсят вината отвън. Не знам как открих сугестопедията, защото тя ме намери, но вярвам, че тази среща не е случайна и най-интересното е пред мен.