suggestopedia@gobeyondcenter.org
+359 879 244 488

Мога да чета

Сугестопедичен курс за деца “Мога да чета”

Искате детето ви да подхожда с любов към книгите и да не се тревожи колко време ще му е нужно да прочете списъка за лятото?

Мога да чета” е сугестопедична програма за деца от 6 до 7 години (( първи клас и предучилищна група) от 27 август до 14 септември за развитие на умения за скоростно четене и учене, запаметяване и възпроизвеждане на информация в пряка или косвена връзка с учебния материал, развитие на творческо мислене, комуникативни умения и екипност. Взаимодействието между децата протича в подкрепа и комфорт, без конкуренция и с наблюдение върху персоналния напредък на всеки участник. Част от резултатите, които се наблюдават са укрепване на увереността и емоционалната интелигентност у децата, успешното представяне и освобождаване на напрежениетo, подход към книгите с желание и любопитство.
Родителите често казват, че не могат да познаят децата си заради спокойствието и повишената мотивация да изразяват себе си и да опитват нови неща.

В среда, изпълнена с много творчески стимули и разнообразна информация, представена по най-различни начини – ученето става на игра, благодарение на естественото детско любопитство.

Курсът е сугестопедичен, което означава, че следва т.нар. сугестопедичен цикъл на обучение – без умора, спазвайки законите на сугестопедията с естествена концентрация и паузи, множество песнитанци и игри.

Децата развиват отношение, усвояват основни лексикални единици/ букви, думи, словосъчетания/ – голяма част от първите текстове в буквара, които четем заедно. Постепенно увереността им нараства и преминават към по-сложни текстове и думи.

Усвояването на четенето при деца в тази възрастова група обикновено продължава в рамките на 2-3 месеца от началото на курса. Всичко, което се залага като информация постепенно се отключва, като е важно родителя с отношението си да подкрепя и създава условия в средата, за да може уменията да укрепнат.

В резултат на обучението в програмите децата от курса „Мога да чета“:

  • Развиват отношение към четенето и книжките.
  • Повишава се тяхната способност за концентрация, асоциативно мислене и се разгръща въображението.
  • Натрупва се огромен обем знания в кратък период от време, без умора и се разширява светоусещането у децата.
  • Учат се да упражняват свободна воля, да са съпричастни и проявяват състрадание и повече спокойтствие в ситуациите, в които попадат.
  • Започват да четат цели думи на 3-тата седмица от обучението, без да сричат, като естествено преминават към четене на малки текстове още в 4-тата седмица.

“Мога да чета” се провежда с партньорите ни от Покажи ми
• в полудневна форма
 от 9:00 до 12:40 
• всеки делничен ден х 5 учебни часа в рамките на 3 седмици, плюс две продължения.
• 1 учебен час = 35 мин
Хорариум: 80 учебни часа
• Група от 10 до 14 деца
• ПреподавателиСилвия Йорданова, Мила Михова

  

Цена 538 лв (с включени учебни материали и закуска)

 

Повече информация можете да намерите тук: http://pokajimi.com/icanread/

За участие в програмите е необходима среща – интервю с участника (и родителя за детските програми).

Повече за целта, спецификата и за записване научете на:  http://pokajimi.com/interview/ или ни потърсете на телефони 0878 106 998 и 0897 347 067.