suggestopedia@gobeyondcenter.org
+359 879 244 488

Английски език за тийнейджъри

Английски език за тийнейджъри


Подходящ за деца, 12-15 години
(или минали интензивни летни курсове, начален курс езикови гимназии)

Формат

Учебна програма: “The Return” – сугестопедична програма
Ниво: Основно ниво ~ Средно напреднали /А2-B2/
График: 10:00 -12:15 ч или 14:00- 16: 15
Посещения: от 1 окт. 2018 до 6 февруари 2019  (понеделник и сряда)
Хорариум: 60 учебни часа  (1 учебен час = 40 мин)
Продължение: втори учебен срок
Групи от 5 до 9 курсисти
Цена: 515 лева + 30  лева за учебник и учебни материали

След 12-13 годишна възраст настъпва нов етап в живота на учениците. Те вече не са деца и много често откриват,  че  говорят на различни езици с хората наоколо.  Търсят новото си място в света и искат да се изявяват по различен начин. Отчитайки динамиката на тази възраст, ние вярваме , че резервопедията и сугестопедичното обучение не само улеснява овладяването на нов език, като английски,  но и помага на подрастващите да преминат спокойно през специфичните психо- физиологически промени.

Как протича курса?

Учебната програма „The Return” е приключенска и вдъхновяваща общуването на английски. Преподавателят влиза и се представя под ново име.  Разказва вълнуваща история за пътувания и тайни и подканва младежите да се включат в неговата мисия. За целта те влизат в роля, а именно създаването на възможен образ позволява на младежите да се видят в нова светлина, да се освободят от притесненията и да мечтаят свободно за бъдещето на английски език.

От самото начало на курса говорим предимно на английски език. В зависимост от нивото на курсистите, български език се използва  само за кратко разясняване на новите думи и граматика. Всички занимания и разработки се случват на място по време на курса, за това курсистите ни са освободени от домашна работа. 

Изкуство- класическо и съвременно

Заедно с курсистите ни по английски език пеем песни подбрани да интегрират целевата  лексика и граматика, както и да са част от съвременната поп култура.

За концертните сеанси- представянето на новата информация на английски език и като фон за самостоятелните задачи използваме класическа музика, експериментно доказала ползите си в Института по психология и парапсихология на проф. Георги Лозанов.

Учебните материали също са художествено издържани в духа на класическото изобразително изкуство, защото вярваме че възпитаването на високи естетически стандарти е неизменна част от сугестопедията.

Какво очакваме след края на курса?

Целите, които си поставяме са съобразени с нивото на владеене на английски.

Програмата “The Return” е за начинаещи и средно напреднали (до ниво Intermediate или В2) по европейската езикова рамка.  След всеки курс очакваме курсистите да общуват спокойно и спонтанно на английски език и да са силно мотивирани да напредват в овладяването на езика.

От психологическа гледна точка,  по време на сугестопедичното си обучение, младежите придобиват увереност в способностите си да помнят огромно количество материал и да го използват целесъобразно.

Енергия в повече

В работата си с тийнейджъри сме открили, че много от тях имат неизчерпаемо количество енергия. Използваме творческия и физическия им потенциал, за да създаваме проекти на глобални теми– околна среда, обществени кризи, взаимоотношения, семейство, Света – пътувайки и т.н. Така, докато обогатяват знанията си по английски език, младежите развиват гражданско самосъзнание.

Събеседване с преподавателя

Преди да се запишете на курс по английски език, бихме желали да Ви поканим на индивидуално събеседване с преподавателя. На тази среща ще ви разкажем повече за сугестопедията и резервопедията, също така ще установим нивото ви на познания и вашите специфични нужди за овладяването на испански език.